PO DOMAČE “PRI KLIČKU”

Gostilna Pri treh ribnikih, s tristoletno tradicijo in čudovito vinsko kletjo, se nahaja v prelepem okolju Mestnega parka, kjer spokojnost treh ribnikov učinkuje posebej privlačno in pomirjujoče.

Gostilna Pri treh ribnikih po domače pri Kličku je najstarejša gostilna v Mariboru in deluje že od leta 1825, čeprav je zamenjala nekaj lastnikov. Naše kuhinjske dobrote slonijo na tradicionalnih regionalnih in slovenskih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji jedi. Sestavine so v največji meri slovenske, regionalne, delno iz ekološke pridelave, nekaj pa je tudi tujih sestavin, ki dajejo jedem zadnjo piko na “i”. Spremlja jedem je izbor slovenskih vin, s poudarkom na regionalnih proizvajalcih vina, ki so jih izbrali naši vinski svetovalci: Veronika in Danilo skupaj z Dragom Medvedom, vinskim vitezom reda Ordo equestris vini Europae.

V prijetnem vzdušju domačega ambienta lahko pripravimo kulinarično doživetje za 50 oseb. Posebnost, ki jo velja izpostaviti, pa je prijetna vinska klet z vinskim kotičkom, ki upošteva do 40 oseb. Ob gostilni je urejeno veliko parkirišče.

MNENJA GOSTOV

 Priznani slovenski gastronomski kritik Tomaž Sršen je ob svojem obisku v gostilni svoje kulinarično doživetje Pri treh ribnikih opisal takole: »Po tem kosilu sem bil, to moram reči, zelo vesel, saj so kreatorji ponudbe v tej legendarni gostilni znova dokazali, da niso množična prehranjevalnica, ampak gostilna s kakovostno kontinuiteto. Kljub tradicionalističnemu okolju gredo pogumno naprej in presenečajo s preprostimi, a zelo okusnimi jedmi. Vse pohvale tudi izvrstnim natakarjem-sommelierom, ki svoje delo opravljajo vrhunsko!« 

 Najlepši komplimenti, odlična postrežba, dober ambient in krasna hrana, ter izredno ljubeznivo osebje. To si je treba zapomnit in ponovno obiskat.« (knjiga vtisov) 

 Zelo prijetno vzdušje, prijazno osebje in dobra hrana pustita na gostu izjemen vtis, ter ga prepričata do ponovnega ob