Spletna ruleta se zelo razlikuje od igranja v fizični igralnici. Spletna ruleta (razen če gre za igro z delivcem v živo prek spletne kamere) temelji na računalniškem programu, ki ga izvaja igralnica. Deluje na principalu, imenovanem generator naključnih števil ali RNG. In obstajajo različni sistemi, ki trdijo, da lahko premagajo sistem RNG. Obstajajo tudi govorice, da nekateri programi niso resnično “naključni”. Ko gre za igro spletne rulete, morate biti previdni, kaj verjamete, ker večina ne deluje dobro ali pa so prevare.

Obstajajo dejanski sistemi, ki delujejo s spletno ruleto, ki temelji na programski opremi, in strategije, ki delujejo s sistemom RNG za napovedovanje, kaj je bolj verjetno, da se bo zgodilo. Obstajajo nekatere stave, ki na spletni ruleti delujejo bolje kot druge stave, in za to je potreben čas, da se jih naučite.

Najboljši način, da to storite, je, da si vzamete čas in potrpežljivo sedite skozi več obratov zelo nizkih stav in iščete vzorce.

To je dolgočasen proces in zahteva veliko potrpljenja, da ga preidete. Vendar, ko boste opravili ta učni proces, boste razumeli, da imajo nekatere igralnice programsko opremo, ki je drugačna od drugih. Zato obstajajo subtilne spremembe v njihovem delovanju. Zato jih začnite sistematično obravnavati.

Najprej raziščite in ugotovite, katere spletne igralnice so prave in znane po tem, da so igralcem prijazne. Najboljša igralnica je tista, kjer prejmete plačilo takoj po igri, brez vprašanj. Če je z unovčenjem povezano še kaj drugega kot zmaga v igri, je dobra ideja, da zgrešite igralnico.

Ko naredite seznam, ga začnite sistematično pregledovati in stavite najnižje možne stave.

To bo vaš naložbeni denar za učenje, kako stvari delujejo. Delajte si zapiske in ves čas spremljajte svoje stave in izide. Pomagajo vam lahko spletni forumi in spletna mesta, vendar bodite zelo previdni pri prevarah. Stave z visokim tveganjem nikoli niso dobra ideja za začetnike in bi jih morali izvajati samo tisti, ki vedo, kaj počnejo. Vedno je bolje napredovati zelo počasi, a vztrajno. Končni cilj je majhna zmaga in konstantna zmaga.

Ko preberete svoj seznam igralnic v ožjem izboru, boste zagotovo prišli do priljubljenih. Ločite jih od ostalih, vendar še ne prezrite preostalih. Zdaj pa se vrnite k igranju in tokrat igrajte svoje najljubše igralnice ter nadaljujte s pisanjem zapiskov.

Nato igrajte v drugih igralnicah, ki ste jih ločili, in preverite, ali ste kaj zamudili. Ko opravite nekaj krogov tega menjavanja, boste dobili svoj končni seznam igralnic, kjer razumete postopek in tudi zmagate. Začeli boste videti tudi vzorce. Zabeležite si jih.